Slagerij ter Weele

Slagerij ter Weele in Emst is een echt familiebedrijf. De zelfslachtende slager staat in de regio bekend om de kwaliteit en het aanbod van vleesproducten. Slagerij ter Weele heeft twee verkooppunten. Het moederbedrijf is gevestigd in Oene, een klein dorpje in de buurt van Emst. De tweede locatie is die aan de Hoofdweg in Emst (zie figuur 26). De winkel ligt aan de Hoofdweg wat betekent dat de winkel mooi centraal in Emst ligt. Ook is de locatie makkelijk te bereiken voor mensen uit de omliggende dorpen. Dit gebeurt dan ook veel, aangezien de slager bekend staat in de weide regio om zijn kwaliteit en vakmanschap. 

De slagerij verkoopt niet alleen de standaard vleesproducten, maar heeft zich ook uniek gemaakt door veel wild vlees aan te bieden. Dit wild, zoals herten, reeën en wilde zwijnen, krijgen ze aangevoerd van jagers en slachten het vlees vervolgens zelf. Dit begon allemaal in 1970 toen Gerrit ter Weele een slachterij overnam van de familie Hup. Ter Weele had goede contacten met organisaties die zich bezighielden met wild op de Veluwe. Deze organisaties wilden graag hun gejaagde vlees verwerken, maar dit konden ze niet zelf organiseren. Toen kwam slagerij ter Weele in beeld. Nu wordt de slager gerund door de zoon van Gerrit ter Weele genaamd Herman ter Weele (nbpw. z.d.).

Figuur 25. Slagerij ter Weele (Google maps, 2018) 

De slager is erg transparant over hun slachtbeleid. Het motto van Herman is "Alles wat wij doen, mag gezien worden". Dit betekent dat ze soms ook de deuren opengooien van de slachterij.

NPO 3 heeft een mooie documentaire gemaakt over deze familie slagerij. Deze is hier te bekijken: https://www.npostart.nl/zapp-echt-gebeurd/10-12-2017/KN_1694722






Figuur 26. Locatie slagerij ter Weele (Google maps, 2018)

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin